Ge bort en stunds avkoppling - En avslappnande massage

Ge bort en stunds avkoppling – En avslappnande massage

Går du och funderar över vad du ska ge din mamma i födelsedagspresent? Eller över hur du kan överraska din partner på bästa sätt? På present-online.se finns mängder av tips och idéer på presenter och samt smarta lösningar som gör det möjligt att beställa din gåva online och få den skickad med bud samma dag.

Läs vidare för att veta mer om varför just massage är en utmärkt present att ge bort. Gåvor påverkar människor positivt, mer än du kanske tror och gåvor som har med avkoppling att göra är särskilt meningsfulla. Lär dig mer nedan om massage, avkoppling och vikten av att ge och visa omtanke för dina nära och kära.

Fördelar med massage

Det finns många anledningar till varför massage är ett positivt inslag i en människas liv. Först och främst kan massage ha effekter som minskad stress och ångest. Detta är eftersom stresshormonet kortisol ofta reduceras när man får massage. Den avslappning som massage ger kan också bidra till ökade nivåer av serotonin och dopamin, vilket förbättrar humöret.

För många är massage även en riktigt smärtlindrare. Många lider till exempel av skador som till exempel orsakar ryggproblem eller nackbesvär. Genom anpassad massage kan smärta lindras genom att minska muskelspänningar och öka blodcirkulationen. På detta vis triggar man endorfiner som frigörs när blodcirkulationen kommer igång. Endorfiner är nämligen kroppens naturliga smärtlindrare.

Massage kan även förbättra den mentala klarheten och koncentrationen. Ofta hänger detta ihop med stress och smärta. När stressen minskar och smärtan lindras blir vi lugnare och mer avspända. Detta gör att vi lättare kan tänka klart och fokusera bättre. Detta är en viktig faktor och hälsoaspekt i vårt dagliga liv. Att kunna tänka bättre och kunna koncentrera oss är avgörande för att kunna optimera vår hälsa och vårt välbefinnande.

Vikten av avkoppling

När vi upplever stress och ångest aktiveras kroppens “fight or flight”-signaler. Detta leder ofta till att våra muskler spänns, hjärtat slår snabbare och vår andning ökar. Avkoppling kan ses som en slags motreaktion eller motsats till detta. När vi låter kroppen slappna av släpper musklernas spänning, kommer hjärtat ner i vilopuls och vår andning blir djupare och långsammare.

Att kunna slappna av och ge kroppen utrymme att komma ner i vilopuls är avgörande för vårt välbefinnande. I den hektiska vardag som många människor lever i är det viktigt att ta sig tid åt rofyllda stunder och avkoppling. Detta hjälper oss inte bara att må bättre, utan ger oss också bättre förutsättningar att kunna hantera livets utmaningar och krav på ett bättre och mer balanserat sätt. Som tur är finns det många olika sätt att som hjälper oss att varva ner.

Förutom massage är kroppslig terapi i form av yoga och djupandning utmärkta aktiviteter som hjälper kroppen att koppla av. Även meditation, att läsa böcker och lyssna på musik är fördelaktiga metoder för att ge kroppen och sinnet ett avbrott från den stressiga vardagens tankar, känslor och intryck. För den som får mersmak efter en massage-present finns onlineverktyg som Slappna av med Ulrika tillgängliga som hjälper en att få in mer avslappning och meditation i vardagen.

Hur du blir rik på att ge bort gåvor

Kan man bli rik på att ge bort gåvor och presenter när allt kostar pengar? Absolut. Att vara rik handlar om mycket mer än materiella tillgångar. Att stärka relationer, sprida kärlek och visa tacksamhet är rikedomar på ett mycket djupare plan.

Visst är det viktigt att människor runt omkring oss mår bra? För om vi själva mår bra, medan våra närmsta lider av stress, sjukdom eller andra bekymmer, är det svårt att känna ett djupare välbefinnande. Därför är vårt stöd och vår omtanke en grundläggande faktor för att vi alla ska kunna leva väl.

Att visa omtanke genom att ge, både i form av uppmärksamhet och olika typer av presenter, kommer att ha en positiv inverkan både hos dig själv och den du ger. Personen som mottar gåvan kommer känna lycka och uppskattning. Samtidigt som du kommer att känna meningsfullhet genom att på detta viset visa tacksamhet, sprida glädje och kärlek.

Dina relationer kommer att stärkas genom detta sätt att visa uppskattning. Att ge bort någonting är att visa genuin uppskattning och kärlek till den personen. Du visar att du skänkt personen en tanke vilket leder till känslor av samhörighet, och kommer stärka banden och fördjupa er relation.  Att ge bort en avslappnande massage, en meditationskurs och en stunds avkoppling till en behövande närstående kommer att medföra många goda effekter. Dessutom kommer det få dig att känna dig rikare än någonsin. Testa och se själv!